Politiattest

I Riska FK blir ordningen med politiattest håndtert på følgende måte:

Alle ansatte og frivillige som skal utføre oppgaver for Riska FK som innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige (under 18 år) eller mennesker med utviklingshemming, skal framskaffe politiattest.

Innhenting av politiattest er gratis.

Alle over 18 kan søke om politiattest elektronisk. Det er det enkleste rent praktisk. All identifisering skjer digitalt (BankID etc.)

Man kan også velge «papirveien». Da laster man ned søknadsskjemaet fra politiets nettsider, skriver dette ut og fyller inn og returnerer dette per post.
Merk: Det er viktig at bekreftelsen fra Riska FK vedlegges med navn og fødselsnummer. Du må også legge ved kopi av gyldig pass, førerkort eller bankkort med foto og signatur.

For å søke elektronisk:

Obs! Før du begynner må du ha klart bekreftelsesskjemaet som skal vedlegges søknaden. Last ned bekreftelsesskjema på lenken øverst til høyre (pdf-dokumentet).

• Du må bruke Adobe Reader for å fylle ut og lagre din egen informasjon i skjemaet. Adobe Reader kan lastes ned gratis hos Adobe her
  • Åpne bekreftelsen i PDF. Skriv inn ditt navn og fødselsnummer. Lagre dokumentet på din maskin (må gjøres for å få med det du har fyllt inn i dokumentet).

FRAMGANGSMÅTE:

1. Gå inn på politiets elektroniske søknadsskjema.
  2. Dersom du har digital postkasse (Digipost/e-Boks) vil politiattesten sendes dit.
  3. Dersom du ikke har digital postkasse - sjekk at du er registrert med riktig adresse i folkeregistrert, da fysiske politiattester blir sendt til denne adressen. Skriv også inn din kontaktinformasjon.
  4. Under ”Formål med attesten” velger du ”frivillige organisasjoner” både som kategori og formål.
  5. Legg ved bekreftelsesskjemaet (PDF’en som du fylte ut og som er signert av Riska FK)
  6. Send søknaden. Behandlingstiden er på ca.2 uker.

EKSEMPEL: (Artikkelen fortsetter under bildet)

Når du har mottatt politiattesten, sender du denne per e-post til klubbens attestansvarlige på:

nestleder-rfk@lyse.net

Attesten vil ikke bli lagret av Riska FK.  Klubbrepresentanten har taushetsplikt overfor uvedkommende og vil kun notere seg 1) at denne er fremvist og 2) hvor lenge den er gyldig.

Politiattesten inneholder kun opplysninger om personen for tiden er siktet/tiltalt eller tidligere ilagt forelegg/dømt for brudd på bestemmelser i straffeloven om seksualforbrytelser overfor barn. Idrettslaget har ikke anledning til å be personen om å innhente politiattest for andre straffbare forhold.

Du kan også vise en original politiattest til nestleder i klubben eller daglig leder slik at en av dem kan registrere at du har vist politiattest i klubbens register.