Politiattest

Riska FK blir ordningen om politiattest håndtert på følgende måte:

Alle ansatte og frivillige som skal utføre oppgaver for Riska FK som innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige eller mennesker med utviklingshemming skal fremskaffe politiattest.

Dette gjøres i samråd med:
Torgeir Lauvås
e-post: Nestleder-rfk@lyse.net

Representanten har taushetsplikt overfor uvedkommende i forhold til de opplysninger de får kjennskap til.

Politiattesten inneholder kun opplysninger om personen for tiden er siktet/tiltalt eller tidligere ilagt forelegg/dømt for brudd på bestemmelser i straffeloven om seksualforbrytelser overfor barn. Idrettslaget har ikke anledning til å be personen om å innhente politiattest for andre straffbare forhold. Innhenting av politiattest er gratis.

Fremgangsmåte innhenting:

1: Trener/lagleder fyller ut arbeidsbekreftelsen med all informasjon, se vedlegg på denne siden.

2: Dette sendes så til Nestleder-rfk@lyse.net som vil signere og sende i retur.

3: Trener/lagleder logger seg inn og registrerer via https://attest.politi.no/

4: Når godkjennelsen fra politiet er i orden, sendes den til Nestleder-rfk@lyse.net for registrering.

Personer som ikke har fremvist politiattest uten merknad, kan ikke settes til oppgaver som innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige eller mennesker med utviklingshemming.

Styret i Riska FK